LEGIĆI – Radoznalci

Kurs “Radoznalci” je prvi u okviru Legići kurseva (deca uzrasta od 3.5 do 5.5 godina). Na ovom kursu se posebno naglašava aspekt programiranja bez ekrana, gde deca imaju priliku da razvijaju veštine programiranja i logičkog razmišljanja kroz praktičan rad i kreativnost.

Svaka oblast učenja i razvoja se sprovodi kroz planiranu i svrsishodnu igru, kombinujući vođene aktivnosti od strane odraslih i inicijativu dece. Igra je od suštinskog značaja za razvoj dece, gradeći njihovo samopouzdanje dok istražuju, razmišljaju o problemima i uspostavljaju odnose s drugima.

Deca uče kad vode svoju igru, ali i kada učestvuju u igri koju vode odrasli.

Korisne Informacije

  • Grupe do šestoro učenika

  • Čas 45 minuta

  • Časovi jednom nedeljno

Lego i Programiranje

Centralno mesto u okviru ovog kursa ima LEGO Education program. U pitanju  je program namenjen predškolskoj deci za razvoj ranih veština programiranja, logike, matematike i finih motoričkih sposobnosti. Deca se igraju, istražuju, grade, ali istovremeno uče osnovne koncepte programiranja uz pomoć LEGO kockica.

Pored toga što je ovo sjajan način za učenje osnova programiranja, takođe podstičemo razvoj finih motoričkih sposobnosti kod dece. Manipulacija LEGO kockicama i postavljanje komandi za voz podstiče koordinaciju očiju i ruku, preciznost pokreta i razvoj spretnosti.

Ovaj program je odličan način da deca upoznaju osnovne koncepte programiranja dok istovremeno razvijaju svoje motoričke veštine, a sve to kroz interaktivnu i zabavnu igru.

  • Minimalno vreme na ekranu

  • Rad rukama

  • Sekvence, petlje, uslovne komande…

  • Dekompozicija

Robotika

Učenje najmlađih uzrasta putem Cubelets i Tale Bot robota pruža izuzetno interaktivno iskustvo koje podstiče njihovu radoznalost, maštovito razmišljanje i razvoj osnovnih veština programiranja. Cubelets su posebno dizajnirani modularni blokovi koji omogućavaju deci da istražuju principe robotike kroz igru. Ovi blokovi omogućavaju malim istraživačima da se upuste u kreiranje svojih jednostavnih robota, kombinujući različite komponente kao što su senzori, akcioni blokovi i motorni blokovi. Ova hands-on aktivnost podstiče taktičko učenje, dok deca konkretno vide kako se njihovi kreativni koncepti prenose u fizičke reakcije.

Sa druge strane, Tale-Bot Pro pruža deci mogućnost da se izraze i uče putem interaktivnog robota koji kombinuje kreativnost i tehnologiju. Kroz Tale-Bot Pro, deca će naučiti osnove programiranja i komandovanja koristeći fizičke komande na robotu. Ovaj iskustveni pristup omogućava deci da stvaraju svoje priče, pesme, crteže i interakcije, dok koriste inteligenciju robota kao sredstvo izražavanja. Kombinujući kreativnost i tehnologiju, deca će istražiti sve mogućnosti koje Tale-Bot Pro nudi i naučiti kako njihove komande i ideje utiču na ponašanje robota.

Kroz Cubelets i Tale-Bot Pro, deca će razviti osnovno razumevanje osnovnih principa robotike i programiranja. Ovi alati omogućavaju deci da uče kroz igru, eksperimentisanje i interakciju sa stvarnim objektima, što je posebno važno za najmlađe uzraste. Ovo iskustvo će im pružiti osnovu za buduće učenje u oblasti STEM-a, istovremeno razvijajući veštine kao što su kritičko razmišljanje, rešavanje problema i timski rad.

Prijavite vaše dete već danas!

PRIJAVI SE