ПРВА НЕДЕЉА

У првој недељи, правићете узбудљиву лавиринт игрицу. Помоћићете Дигију да избегне Шишмиша и дође до кључа. Савладаћете основне Скреч блокове и научите базичне програмерске принципе линеарног програмирања и петљи.

Друга Недеља

Да ли сте некада имали виртуелног љубимца? Шта би он могао да ради? Ако нисте, сада имате Девона. Немојте да га запоставите, можда ће се досађивати, наљутити и на крају забринуту. Кликните на активности (звучник, јабуку, ћилим или другара) и малог га забавите. Правимо виртуелног љубимца учимо да кликћемо на ликове и мењамо костиме.

Трећа Недеља

Време је за нови програм. Овога пута дубоко у свемиру, велики робот једе малог. Учимо како да користимо “оставу” и поново употребимо скрипте из других програма. Учимо како да програмирамо да два лика реагују на исти догађај, а да притом не морамо да их памтимо и програмирамо поново. Користимо нове блокове из групе “кретање” и “изглед”.

Четврта Недеља

Време је за квиз. Правите квиз и сопствена питања. Учите о  томе како да поставите питање, како да проверите да ли је одговор тачан, или није. Шта да радите ако је тачан, а шта у супротном. Упознајте листе и операторе са случајним бројевима.