Narandžasti Pojas

Narandžasti pojas je drugi kurs u okviru Juniori programa. Aktivnosti u okviru ovog programa su dizajnirane da podstaknu učenike da kritički razmišljaju i da pored dekompozicije i algoritamskog razmišljanja, usvoje dve dodatne tehnike za rešavanje problema, apstrakciju i prepoznavanje šablona.

Kritičko razmišljanje: Računarsko razmišljanje podstiče decu da kritički razmišljaju, analiziraju situacije i dolaze do kreativnih rešenja. Ove veštine su ključne za donošenje informisanih odluka i efikasno suočavanje sa izazovima.

Apstrakcija i prepoznavanje šablona: Deca uče da prepoznaju uzorke i generalizuju rešenja na osnovu konkretnih primera. Ova kognitivna veština nije korisna samo pri kodiranju već i u predmetima poput matematike i nauke.

Korisne Informacije

  • Grupe do šestoro učenika

  • Čas 45 minuta

  • Časovi jednom nedeljno

Robotika

U okviru narandžastog pojasa, učenici upoznaju i Lego WeDo 2.0 set.

Svaki projekat u WeDo 2.0 kombinuje upotrebu LEGO kockica sa prepoznatljivim vizuelnim programskim jezikom, i omogućava učenicima da pronalaze rešenja za probleme dok se učvršćuju znanje osnovnih principima programiranja.

WeDo 2.0 razvija računarsko razmišljanje kroz koderske aktivnosti, koje oživljavaju kreacije učenika, izazivajući osmehe i želju za novim otrkićima. Ovi projekti pomažu učenicima da razvijaju veštine koje će im biti korisne u različitim oblastima, te podstiču želju za daljim istraživanjem i učenjem.

Pored toga što je ovo sjajan način za učenje osnova programiranja, takođe podstičemo razvoj finih motoričkih sposobnosti kod dece. Manipulacija LEGO kockicama i postavljanje komandi za voz podstiče koordinaciju očiju i ruku, preciznost pokreta i razvoj spretnosti.

Ovaj program je odličan način da deca upoznaju osnovne koncepte programiranja dok istovremeno razvijaju svoje motoričke veštine, a sve to kroz interaktivnu i zabavnu igru.

  • Minimalno vreme na ekranu

  • Rad rukama

  • Sekvence, petlje, uslovne komande…

  • Dekompozicija

Prijavite vaše dete već danas!

PRIJAVI SE