Digi Skreč – kurs robotike i programiranja

Digi Skreč je kurs prilagođen za decu uzrasta od sedam i po, do dvanaest godina. Kao i u ostalim kursevima. Koristimo tehnologiju u službi dečijih talenata. Pravimo animacije, muzičke projekta, interaktivne priče i igrice. Koristimo Skreč kao glavnu platformu, ali sa mnogo više povezivanja sa fizičkim svetom. Kroz programiranje dronova, oživljavanje svakodnevnih stvari uz pomoć micro:bit-a i Lego WeDo, Boost i mBot robotike, budimo kod dece interesovanje o tome kako funkcioniše svet oko njih. Inspirišemo buduću generaciju mislioca, stvaraoca i inovatora.

Sve uzrasne kategorije prolaze kroz kurseve koji traju tri meseca. Posle svaka tri meseca, proglašavamo digi tromesečje, pravimo osvrt na sve što smo radili, delimo diplome i onda nastavljamo dalje, dodajuću nove tematske oblasti, nove tehnologije i izazovnije projekte.

Cene svih kurseva možete pogledati na strani cenovnik.

Osnovni princip koji vodi našu cenovnu politiku nije iz perspektive posla, već perspektive nas kao roditelja. Kursevi moraju da koštaju isto kao i bilo koja druga dečija aktivnost npr. folklor ili škola crtanja.

To predstvlja poslovni izazov, imajući u vidu da su svi predavači visoko obrazovani, roditelji i sa IT kvalifikacijom, da je oprema najadekvatnija moguća, da su grupe do šestoro dece.

Zahvaljujući vašem interesovanju i našem entuzijazmu, trajemo i trajaćemo, verujemo još dugo.

Detalje metode izvođenja časa možete pročitati na stranici metodologija.

Ukratko, svaki čas je podeljen na faze koje uvažavaju par važnih principa. Svako dete je različito, uči i usvaja znanje na sebi sopstven način i ima drugačija intersovanja. Prva faza služi da ih zainteresuje, putem igrice, performansa, prezentacije ili priče, trudimo se da osvojimo njihovu pažnju.

Potom sledi istraživačka faza i glavna aktivnost. U ovoj fazi istražuju i aktivno stvaraju, programiraju i angažuju se i fizički i umno.

Sledi faza objašnjavanja i proširivanja. Pomažemo deci koja su se sporije snašla, dajem nove izazove deci koja su uspešno izvela glavnu aktivnost.

Na kraju sledi faza igre. Ovu fazu karakteriše zajedništvo. Rade, takmiče se ili zabavljaju se zajedno. Svi vide radove ostalih, inspirišu jedni druge i dobijaju nove ideje. Pošto se ova faza dešava na kraju, često i roditelji prisustvuju i doprinose upravo osećaju stvaralačkog ponosa, koji je uz zajedništvo, drugi osnovni cilj ove faze.

Razvijamo Veštine 21 Veka

Radimo na projektima koji su primenjivi  i zabavni. Ohrabrujemo eksperimentisanje i lična interesovanja. U okviru našeg kurs robotike i programiranja, forsiramo raznovrsnost tema, crtanje, muzika, priče i igrice i raznolikost tehnologije, tableti, lego robotika, blue bot podni robot. Povezujemo se sa fizičkim svetom, testiramo granice i budimo interesovanje o tome kako funkcioniše svet oko nas.

Programerski način razmišljanja podrazumeva izražavanje ideje na način na koji računar može da razume. To podrazumeva poznavanje osnovnih programerskih koncepata, ali još bitnije, poznavanje osnovnih tehnika rešavanja problema:

  • rastaviti veliki problem na više manjih (dekompozicija)
  • uočiti sličnosti i razlike (prepoznavanje šablona)
  • odvojiti bitno od nebitnog (apstrakcija)
  • organizovati precizan redosled izvršavanja instrukcija (algoritam)

Svaki čas podrazumeva zajedničku aktivnost, stvaranje u timu, deljenje napravljenog ili  zajedničku igru. U svakoj prilici smišljamo priče koje čas čine zanimljivijim i ohrabrujemo međusobnu komunikaciju i druženje.

Uvek dovodimo sve u pitanje. Tražimo uzročno-posledične veze, razvijamo logiku i tražimo odgovore na pitanja poput, zašto nešto ne radi, ili zašto radi na način na koji radi.

Neki od Naših Časova

Upoznajte naš tim

Bojana Damić
Bojana DamićOsnivač, Predavač, Program Koordinator
Predrag Marić
Predrag MarićOsnivač, Lego Robotics Entuzijasta
Ana Avramović
Ana AvramovićOsnivač, Predavač, Sekretar Školice
Slaviša Avramović
Slaviša AvramovićOsnivač, Zaljubljenik u Lifelong Kindergarden (4P) Filozofiju
Miljana Kravić
Miljana KravićAdministrator Društvenih Mreža
Igor Damić
Igor DamićAutor, Marketing, Biznis Konsultant
Mima Nemet
Mima NemetPredavač
Ana Nikolić
Ana NikolićPredavač

Galerija

Dođite da se zajedno zabavljamo učeći! Upišite svoje najmilije odmah!

REGISTRACIJA