Malo je onih koji mogu da se osvrnu na 2020. godinu i budu zadovoljni. U godini kada je svet stao, mi smo krenuli, i ohrabreni smo da nastavimo. 

Šta nas ohrabruje? 

Na prvom mestu, naša deca. Naše kurseve je pohadjalo oko stotinu dece i nismo imali nijedno odustajanje! Svi su kurseve ispratili od pocetka do kraja i sa ovim septembrom, nastavljaju dalje.

Ohrabruju nas i naši predavači. Veruju u smisao onoga što radimo. Zahvaljujući njihovoj inicijativi, stvari postaju jednostavnije i zabavnije. Jači smo za još jednog stalnog predavača Anu Nikolić, dobro došla. 🙂

Sve nas ovo obavezuje da nastavimo i gradimo naš identitet i posebnost onako kako smo radili i do sada. Jedan kurs koji objedinjuje: raznolikost tema (muzika, crtanje, priče i igrice), povezivanje sa fizičkim svetom (robotika, programiranje dronova, micro:bit) i raznolikost opreme (tableti, touchscreen laptopovi, bežične tastature i miševi).

I sve to u funkciji stvaranja. Ambijent i oprema, koja poput tempere ili dvogleda, razigrava talente, pomaže pri izražavanju i pojačava čula, ali igra sporednu ulogu. Centralna uloga je rezervisana za decu, njihovu kreativnost i stvaralački potencijal. 

Ipak, najveće ohrabrenje nam dolazi od roditelja. Neki prolaze ceo grad u jeku saobraćajne gužve da bi doveli svoje četvorogodišnjake na čas od četrdesetpet minuta. Razgovaramo i radujemo se napretku zajednički.

Želeli smo da podelimo neke od komentara na sajtu u okviru sekcije, roditelji o nama. Želeli smo, ali nismo hteli marketing samohvaljenja. Falio nam je pečat autentičnosti. I onda smo dobili sledeće (prenosimo u originalu i celosti 🙂 )

 

ДИГИ КЛИНЦИ

Можда нисмо као Финци,

ал’ смо фини ДИГИ КЛИНЦИ!

И зато нам свима верујте на реч

говоримо тајни језик и зове се Scratch.

Онда следи радовање,

сурфовање, boot-овање.

До ЗОО врта дроновима,

дајте храну слоновима.

И потпуна да буде слика

помаже нам роботика.

Заједно у првој лиги-

запамтите КЛИНЦИ ДИГИ!

                                                                                                — Andreja Miricki (Lenin i Evin tata)

Hvala Andreja i hvala svim roditeljima! Nastavljamo dalje zajedno.