Zeleni Pojas

Zeleni pojas je treći po redu kursu u okviru Juniori programa. Učenici proširuju svoje programersko znanje i uče, o sekvencama, petljama, šablonima, događajima, a po malo i o uslovnim komandama i debugging tehnikama.

Projekti koji su deo zelenog pojasa naglasak stavljaju na pripovedanje kroz animaciju, tjs. kombinovanje osnovnih programerskih koncepata sa kreativnim zadacima kao što su kreiranje jednostavnih animiranih priča.

Koristimo kreativno programiranje kao odličnu prilika za timski rad, gde učenici zajedno razmišljaju, kreiraju i deluju.

Korisne Informacije

  • Grupe do šestoro učenika

  • Čas 45 minuta

  • Časovi jednom nedeljno

Robotika

Koristimo Lego WeDo i Lego Essential modela i kroz zabavne projekte učimo o senzorima i motorima i implikaciji modela sa jednim i onim sa više motora.

Koristimo Wonder Dash robota za programiranje sportskih projekata i učimo o razlici između robota koji se slobodno kontrolišu uz pomoć daljinskog i onih koji su programirani da izvrše neku akciju.

Koristimo Cubelets i programiramo kreativnu plesnu žurku u okviru koje svako pravi svog robota plesača i koristi senzora da osmisli svoju koreografiju.

Pored toga što je ovo sjajan način za učenje osnova programiranja, takođe podstičemo razvoj finih motoričkih sposobnosti kod dece. Manipulacija LEGO kockicama i postavljanje komandi za voz podstiče koordinaciju očiju i ruku, preciznost pokreta i razvoj spretnosti.

Ovaj program je odličan način da deca upoznaju osnovne koncepte programiranja dok istovremeno razvijaju svoje motoričke veštine, a sve to kroz interaktivnu i zabavnu igru.

  • Minimalno vreme na ekranu

  • Rad rukama

  • Sekvence, petlje, uslovne komande…

  • Dekompozicija

Programiranje

Pored robotičkih projekata, veliki broj projekata je baziran na Scratch Junioru. Nastavljamo filozofiju kreativnog programiranja. Ovaj pristup podstiče učenike da koriste svoju maštovitost i kreativnost kako bi stvorili jedinstvene digitalne sadržaje, igre, aplikacije, vizualne efekte i umetnička dela. Umesto da se fokusira samo na tehničku stranu programiranja, kreativno programiranje takođe ističe estetiku, dizajn i mogućnost izražavanja ideja putem računarskog koda.

Učenici animiraju svoja imena, smišljaju i programiraju sopstvene priče.

Prijavite vaše dete već danas!

PRIJAVI SE